Creatieve therapie

Met creatieve therapie ga je creatief aan de slag met beeldende materialen met bijvoorbeeld verf, klei, hout, potloden en stiften. Wanneer je creatief bezig bent worden je onbewuste gevoelens en gedachten op een speelse manier geuit in het beeld. Het is vaak zo, dat de manier waarop jij iets maakt (kleur, grootte, bewegingen) overeenkomt met hoe jij in het dagelijkse leven bent. Bij beeldende therapie leer je dus jezelf beter begrijpen, omdat je je ervaringen en gedachten terug kan zien in een fysiek werk.

Maar waarom past dit nu bij tatoeëren?

Veel mensen zetten een tatoeage die voor hen een belangrijke of diepere betekenis heeft. Een groot deel van de mensen zal hier misschien al een duidelijk beeld van hebben, maar het kan ook zo zijn, dat jij het lastig vindt om jouw emoties en verhaal zelf om te zetten tot een beeld. Dat is waar creatieve therapie bij komt kijken!

Bij Loek At Tatt heb je de mogelijkheid om een beeldende sessie aan te vragen, waarbij je samen met de artiest, creatief te werk gaat met verschillende materialen, om zo te zien welke aspecten jij graag terugziet in jouw tattoo ontwerp. Binnen deze sessie ben je vrij om je emoties te uiten, je verhaal te delen en helemaal jezelf te zijn, omdat we zo samen tot een uniek en passend beeld kunnen komen. Hierbij leren wij elkaar ook al even kennen, waardoor je nog veiliger en vertrouwder de volgende afspraak (tattoo sessie) in kan gaan!

Beeldende sessies kunnen voor veel personen een fijne uitkomst zijn om tot het meest passende beeld te komen om bijvoorbeeld een persoon, ervaring of herinnering te vereeuwigen. Hierbij kun je denken aan rouwverwerking, familie tattoos, krachtsymbolen na (mentale of fysieke) ziekte of het starten van een nieuw hoofdstuk in je leven.

Vraag je je af of een beeldende sessie bij je past? Stuur dan gerust een mail naar info@loekattatt.nl

Ga naar de inhoud