TATTOO TIPS

Disclaimer risico’s
Laat geen tatoeage zetten:
- Op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- Op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- Op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd;
- Op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd;
- Op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;
- Als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- Als je allergisch bent voor tatoeagematerialen of -inkt.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als één van de volgende situaties op jou van toepassing is:
- Diabetes
- Problemen met bloedstolling
- Chronische huidziekte
- Een verminderde afweer
- Hart- en vaatafwijkingen
- Zwangerschap of borstvoeding

Is één van deze situaties op jou van toepassing maar wil je toch een tatoeage laten zetten? Dan raden we je sterk aan om je plannen voor een tatoeage eerst met je behandelend arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij/zij/die het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je een tatoeage laat zetten.


Do’s and dont’s

Do's

 • Goed slapen van te voren. Een tatoeage laten zetten is best intensief voor je lichaam.
 • Goed eten van te voren. Je kan tijdens de tattoosessie een beetje flauw worden. Neem ook vooral wat te eten of te drinken mee (iets met suiker).
 • Trek ruim zittende kleding aan; in ieder geval ruim genoeg zodat we goed bij de plek kunnen zonder dat je in je ondergoed hoeft te zitten.
 • Als je het spannend vindt, neem dan max. één vriend/vriendin mee. Je mag ook altijd je eigen fidget toys of muziekoortjes meebrengen.
 • Geef aan wat je grenzen zijn, wanneer je pauze nodig hebt, iets wil drinken/eten of bewegen.
 • Mocht het nodig zijn: op tijd afzeggen of verzetten. Je kan bij hoge uitzondering tot 14 dagen van tevoren kosteloos verzetten. Kosteloos afzeggen kan alleen als de artiest geen schets voor je heeft gemaakt en ook minimaal 14 dagen van tevoren. Zijn er al wel schetsen gemaakt of is de termijn korter, dan is de aanbetaling voor de artiest vanwege de tijd die hij aan de schets heeft besteed en het feit dat hij waarschijnlijk op zo’n korte termijn geen nieuwe klant kan inplannen.

Dont's

 • Neem geen kinderen onder de 16 jaar of honden mee als je een afspraak hebt.
 • Je kan niet getatoeëerd worden als je zwanger bent en/of nog borstvoeding geeft. Je moet minimaal 3 maanden gestopt zijn met het geven van borstvoeding om wel weer getatoeëerd te kunnen worden.
 • Kom je te laat? Jammer. Dan kunnen we je misschien niet meer helpen en vervalt je aanbetaling.
 • Geen alcohol of drugs de avond van te voren. Mochten we merken dat je onder invloed bent, kunnen we je helaas niet tatoeëren.
 • Gebruik geen verdovende crémes, het maakt het voor ons onmogelijk om mooi werk af te leveren.
 • Kijk naar de disclaimer risico’s voor meer informatie wanneer wij het afraden om geen tatoeage te zetten bij bijvoorbeeld; huidziektes, allergieën, wond genezingsproblemen.